piątek, 30 czerwca 2017

Tortellini ze szparagami

Pichcąc słuchałam: Ray Wilson & Stiltskin "CONSTANTLY REMINDED"

Składniki (ok. 4 porcje):
1 pęczek zielonych szparagów
2 opakowania tortellini (łącznie ok. 500 g)
1 cebula
1 puszka pomidorów (opcjonalnie)
1 czerwona papryka
nieco oliwy i masła
trochę sezamu
parmezan lub grana padano
sól
pieprz



Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki. Odcinamy główki, a resztę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.

Tortellini przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. 

Na dużej patelni, na niewielkiej ilości masła i oliwy, szklimy drobno pokrojoną cebulkę. Wrzucamy kawałki szparagów (bez główek) i smażymy ok. 3 minut, na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i główki szparagów i smażymy jeszcze ok. 2 minut.

Dodajemy tortellini i pokrojone pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 3 minut.

Podajemy posypane grana padano i sezamem.

Smacznego! :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz