niedziela, 19 czerwca 2016

Makaron z bazyliowym pesto i cukinią

Pichcąc słuchałam: The 1975  "A CHANGE OF HEART"

Składniki:
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 łyżka masła
3-4 ząbki czosnku
2 cukinie
5 kawałków suszonych pomidorów w oliwie
1 łyżka pesto bazyliowe
orzechy włoskie
makaron
oliwa
sól
pieprz


Liście szpinaku dokładnie myjemy i  wrzucamy do garnka. Następnie dodajemy masło i dusimy chwilę na wolnym ogniu. Kolejno, dorzucamy skrojony w drobną kostkę czosnek, sól oraz pieprz. Dusimy całość ok 10 minut. 

Cukinie myjemy i kroimy w plasterki. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy/pieczemy w piekarniku/podsmażamy na patelni.

Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki.

Łączymy wszystkie składniki: szpinak, cukinię, pomidory oraz pesto.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy sos i ozdabiamy kawałkami orzechów włoskich.

Smacznego! :)




1 komentarz: