wtorek, 14 czerwca 2016

Dutch baby z owocami i mascarpone

Pichcąc słuchałam: The Temper Trap  "FALL TOGETHER"

Składniki:
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mleka
1 jajko
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
125g mascarpone
truskawki, jagody, maliny...
masło do posmarowania tortownicy


W misce łączymy ze sobą przy pomocy miksera: mąkę, mleko, jajko, cukier i cukier wanilinowy.

Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy od dołu papierem do pieczenia, a boki smarujemy cienką warstwą masła.

Przelewamy masę naleśnikową.

Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy w nim ciasto przez 22 minuty.

Mascarpone miksujemy przy użyciu miksera. Kiedy dutch baby nieco ostygnie, przyozdabiamy ją mascarpone i owocami, wedle upodobań.

Smacznego! :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz