sobota, 10 października 2015

Jajeczne muffinki

Pichcąc słuchałam: Meg Myers "A BOLT FROM THE BLUE"

Składniki (na 4 - 5 muffinek):
2 jajka
0,5 cukinii
pomidor
garść posiekanego szczypiorku
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
oliwa
masło do posmarowania foremki na muffinki


Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy do nich cukinię startą na tarce o grubych oczkach. Dosypujemy drobno skrojony szczypiorek. Czosnek kroimy na drobniutką kostkę i dodajemy do całości. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Foremkę na muffinki smarujemy masłem i przelewamy masę jajeczną.

Pomidora kroimy na plasterki - do każdej kokilki dokładamy na wierzch jeden plasterek. Skrapiamy go oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Muffinki pieczemy przez 15 minut.

Smacznego! :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz