sobota, 5 sierpnia 2017

Tortilla z tuńczykiem, papryką i rukolą

Pichcąc słuchałamBlanche "City Lights"

Składniki (wyjątkowo nie podaję ilości, bo wszystko zależy od tego na co mamy ochotę :)):
tortille
tuńczyk w kawałkach
czerwona papryka
ogórki zielone
opcjonalnie: cebula
pomidory
rukola
majonez (oczywiście kielecki!)
ketchup
musztarda (np. chrzanowa lub słoneczna)
pieprz


Super szybki pomysł na obiad lub przekąskę :)

Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, opcjonalnie jeszcze musztardę i trochę świeżo zmielonego pieprzu. Całość łączymy.

Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paski. Pomidora i cebulę również kroimy.

Placki tortilli chwilę podgrzewamy w piekarniku.

Na podgrzaną tortillę nakładamy tuńczyka, dodajemy kawałki pomidora, ogórka, papryki i cebuli. Dodajemy do smaku ketchup, musztardę, majonez. Dorzucamy jeszcze świeżą rukolę i całość zawijamy.

Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz