wtorek, 6 września 2016

Sałatka jajeczna ze szpinakiem i brokułami

Przygotowując słuchałam: Angus & Julia Stone "BIG JET PLANE"

Składniki:
brokuł
5 jajek
1 duża puszka kukurydzy 
świeży szpinak w liściach
ser grana padano
+ składniki na sos Cezara : przepis tutaj

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.

Jajka gotujemy na twardo, po czym kroimy je na plasterki, a te następnie kroimy jeszcze na połówki.

Szpinak myjemy i wykładamy do miski. Dodajemy ugotowany brokuł, pokrojone jajka, kukurydzę oraz ser (skrojony na płatki). Doprawiamy do smaku solą oraz dosyć dużą ilością pieprzu.

Sałatkę podajemy wraz z sosem, najlepiej sosem Cezara (przepis tutaj)

Smacznego! :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz