poniedziałek, 25 lipca 2016

Sałatka jajeczno-pieczarkowo-brokułowa

Pichcąc słuchałam: The Lumineers "OPHELIA"

Składniki:
1 świeży brokuł
5 jajek
0,5 kg pieczarek
100g szynki parzonej
majonez kielecki
musztarda
sól
pieprz

Pieczarki dokładnie myjemy. Nie obieramy ani nie odkrajamy końcówek. Przerzucamy je w całości do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż staną się miękkie. Następnie wyciągamy je z wody, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.

Brokuły gotujemy w posolonej wodzie, aż do miękkości.

Jajka gotujemy na twardo.

Szynkę kroimy w drobną kostkę.

Wszystkie składniki sałatki mieszamy w dużej misce. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie dodajemy majonez i nieco musztardy.

Smacznego! :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz