poniedziałek, 25 lipca 2016

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową

Pichcąc słuchałam: Marc Anthony  "YOU SANG TO ME"

Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 saszetka fixu teriyaki
500g fasolki szparagowej
kilka pieczarek
sos sojowy
sezam
oliwa
sól

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dosyć obficie skrapiamy sosem sojowym i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Po tym czasie, kurczaka smażymy na patelni, na bardzo małej ilości oliwy. Kiedy będzie już usmażony, wkrajamy pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę. Później zalewamy fixem teriyaki. Dodajemy 100ml zimnej wody i całość gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.

Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, odkrajamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka.

Fasolkę wykładamy na talerz, dodajemy potrawkę z kurczaka i całość posypujemy sezamem.

Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz