Pichcąc słuchałam: The 1975 "A CHANGE OF HEART"
Składniki:
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 łyżka masła
3-4 ząbki czosnku
2 cukinie
5 kawałków suszonych pomidorów w oliwie
1 łyżka pesto bazyliowe
orzechy włoskie
makaron
oliwa
sól
pieprz
Liście szpinaku dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka. Następnie dodajemy masło i dusimy chwilę na wolnym ogniu. Kolejno, dorzucamy skrojony w drobną kostkę czosnek, sól oraz pieprz. Dusimy całość ok 10 minut.
Cukinie myjemy i kroimy w plasterki. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy/pieczemy w piekarniku/podsmażamy na patelni.
Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki.
Łączymy wszystkie składniki: szpinak, cukinię, pomidory oraz pesto.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy sos i ozdabiamy kawałkami orzechów włoskich.
Smacznego! :)
pyszny pomysł na makaron:)
OdpowiedzUsuń