Pichcąc słuchałam: Dawid Podsiadło "H.A.P.P.Y!"
Składniki:
0,5 kg pieczarek
1 średnia cebula
nieco masła/ oliwy
śmietanka 30% (200g, taki kubeczek)
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól
pieprz
Pieczarki myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, wrzucamy cebulę i smażymy chwilę, aż się zeszkli. Dorzucamy pieczarki i smażymy do czasu aż odparują. Dodajemy nieco masła i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż się lekko przyrumienią. W międzyczasie dodajemy sól i pieprz.
Dodajemy łyżeczkę musztardy, wszystko mieszamy. Wlewamy śmietankę. Całość zagotowujemy i odstawiamy z ognia.
(przepis na podobny sos, ale z sosem sojowym zamiast musztardy: tutaj)
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz