Pichcąc słuchałam: Ray Wilson & Stiltskin "CONSTANTLY REMINDED"
Składniki (ok. 4 porcje):
1 pęczek zielonych szparagów
2 opakowania tortellini (łącznie ok. 500 g)
1 cebula
1 puszka pomidorów (opcjonalnie)
1 czerwona papryka
nieco oliwy i masła
trochę sezamu
parmezan lub grana padano
sól
pieprz
Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki. Odcinamy główki, a resztę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.
Tortellini przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni, na niewielkiej ilości masła i oliwy, szklimy drobno pokrojoną cebulkę. Wrzucamy kawałki szparagów (bez główek) i smażymy ok. 3 minut, na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i główki szparagów i smażymy jeszcze ok. 2 minut.
Dodajemy tortellini i pokrojone pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 3 minut.
Podajemy posypane grana padano i sezamem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz